Hvilke ubehageligheter kan jeg forvente?

jeg er 24 år gammel, og trakk meg ut av et hardt rusmiljø i året som var, de 3 siste årene av livet mitt har jeg røyket «ren hasj» på flaske (noe som kun gjør at thc fordamper og du trenger ikke tobakk. jeg drev slikt siden jeg trener på konkurransenivå i kroppsbygging og ville ikke ødelegge lungene mtp trening. (poenget er at jeg holder meg i god form hele året) mitt spm er ganske enkelt, hvilke ubehageligheter kan jeg forvente i henhold til å totalt slutte mitt bruk av cannabis etter en treårs periode med inntak 4-5 ganger daglig?
mvh gutt som endelig tenker litt over konsekvenser, (konsekvenstenkning er sikkert forsinka og dukker opp først nå)
og er redd for at hjernen min plutselig er fucka nå. jeg jobber som sykepleier og har sett hva rus kan gjøre med mennesker, og jeg er faktisk livredd for hva jeg har gjort med meg selv??

24 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Så bra at du har kommet deg ut av et hardt miljø, og ønsker å gjøre noen endringer for å få det bedre.

En del av de som bruker cannabis jevnlig, får problemer med å slutte på grunn av abstinensplager (plager ved avvenning). Abstinenssymptomene ved avvenning består vanligvis av irritabilitet, aggressivitet, søvnløshet, plagsomme drømmer, rastløshet, angst, nedstemthet, skjelvinger og diaré.

Det er vanlig å kjenne mest på de fysiske abstinenssymptomene de første 1-2 ukene. De psykiske abstinensene er som regel verst 2-3 uker etter avslutta bruk før det begynner å bli bedre igjen. Selv om dette er individuelt har veldig mange det mye bedre etter 6 uker.

Det kan også være andre ting i livet som blir vanskelig i en slutteprosess. Noen opplever for eksempel at det er vanskelig å regulere seg selv uten hasj, at det blir vanskelig sosialt med venner, eller at de kjeder seg mye. Kanskje er det nødvendig å strukturere hverdagen annerledes, eller finne nye ting å bruke tid på? Når du slutter å røyke frigjør det tross alt en del tid, og hvis du ikke fyller den med noe annet kan det for mange være vanskelig å stå imot russuget hvis det kommer. Sett deg gjerne ned, se på hverdagen din i sin helhet, og forsøk å sette opp en plan for de første ukene.

Dersom du opplever bivirkninger av hasjen kan du forvente at disse blir bedre. Du skriver for eksempel at du er redd hjernen din er helt fucka nå, og den gode nyheten er at det er den med all sannsynlighet ikke. For de aller aller fleste går ting tilbake til normalen når de har vært rusfrie en stund.

Vi kan anbefale deg å bruke HAP-appen vår som et hjelpemiddel når du slutter. Der får du informasjon og veiledning underveis i prosessen.

Lykke til!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.