Paracetamol farlig?

Har tatt 20 paracetamol 500 mg i løpet av 12 timer. Hvor farlig er det?

kvinne/jente |
69 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først vil vi minne om at dette ikke er en akuttjeneste. Hvis du har fått i deg for mye legemidler/rusmidler må du kontakte 113 eller Giftinformasjonen 22 59 13 00 – de har åpent hele døgnet.

20 paracetamol på 500 mg kan potensielt være veldig skadelig og du bør oppsøke hjelp snarest. Akkurat hvor farlig det kan være er ikke mulig for oss å si da det kan variere fra person til person, men det er en toksisk dose. Det vil si det kan gi store smerter og organskader, og i verste fall være dødelig. Vær oppmerksom på at det kan ta mange timer fra inntak før de første symptomene viser seg, og at det er viktig å få hjelp så fort som mulig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.