Stemmer det at Ketamin ikke er så farlig?

Hei. Ut i fra hva jeg har lest om Ketamin så virker det ikke så farlig hvis man vet at det er rent og ikke blandet med andre stoffer. Stemmer dette? Hvis ikke hva kan være farlig med det når det er rent og tas i riktige/små doser på fest?

mann/gutt |
22 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Forutsatt at stoffet faktisk er rent/trygt, og tas i forsvarlige doser (uten å bruke andre stoffer samtidig), har ketamin et forholdsvis lavt skadepotensiale sammenlignet med andre rusmidler. I hvert fall rent fysiologisk (for kroppen). Den største risikoen ved bruk vil kanskje være om du opplever blackouts, og/eller være ute av stand til å bevege deg – noe som potensielt kan sette deg i uheldige eller farlige situasjoner. Sånn sett er det viktig å være i trygge omgivelser om du skal bruke ketamin.

Merk for øvrig at gjentatt bruk over tid potensielt kan skade blæren eller nyrene. Ketamin antas for øvrig også å ha et visst potensiale for avhengighet. Sånn sett bør du sørge for å vente tilstrekkelig lenge mellom hver gang du eventuelt skal bruke det.

Du kan lese mer på våre faktasider om ketamin, og hør gjerne også på episoden om ketamin fra vår podcast Ruspanelet, som prøver å gå i dybden på dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen.