Vil min PETh prøve være innenfor normalområde?

Hei.
Jeg skal ta peht prøve. Jeg har drukket en del vin fredag og lørdag de siste 3 helgene. Ikke noe i uka. Vil den prøven da vise normalt forhold til alkohol? Jeg har ikke noe mål om å fremstå som avholds, men innenfor et normalområde.

kvinne/jente |
41 år |
Oslo

  Rusinfo svarer:

Dette vil være avhengig av flere faktorer, som blant annet hvor mye du har drukket og hvor lang tid det er mellom siste alkoholinntak og PEth-prøven.

På et generelt grunnlag kan vi si at påvisningstiden anslås å være om lag 2-3 uker etter avsluttet bruk, men individuelle variasjoner i påvisningstid er til dels meget store. Dette gjør det vanskelig å anslå nøyaktig hvor lang tid det tar fra inntak/bruk avsluttes til prøvene er rene eller innenfor normalområdet. I noen tilfeller kan det ta opp til 5-6 uker etter avsluttet bruk før PEth-verdier er på null.

For øvrig skiller ikke PEth-prøver mellom ulike inntaksmønstre. PEth skiller for eksempel ikke mellom jevnt moderat inntak og sjeldnere, store inntak. Sånn sett er egentlig PEth-prøver best egnet for å vise en utvikling over tid, ved regelmessige prøver – heller enn at én enkelt prøve kan si så mye om omfanget av bruken.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.