Vil min PETh prøve være innenfor normalområde?

Hei.
Jeg skal ta peht prøve. Jeg har drukket en del vin fredag og lørdag de siste 3 helgene. Ikke noe i uka. Vil den prøven da vise normalt forhold til alkohol? Jeg har ikke noe mål om å fremstå som avholds, men innenfor et normalområde.

kvinne/jente |
41 år |
Oslo

  Rusinfo svarer:

Dette vil være avhengig av flere faktorer, som blant annet hvor mye du har drukket og hvor lang tid det er mellom siste alkoholinntak og PEth-prøven.

På et generelt grunnlag kan vi si at påvisningstiden anslås å være om lag 2-3 uker etter avsluttet bruk, men individuelle variasjoner i påvisningstid er til dels meget store. Dette gjør det vanskelig å anslå nøyaktig hvor lang tid det tar fra inntak/bruk avsluttes til prøvene er rene eller innenfor normalområdet. I noen tilfeller kan det ta opp til 5-6 uker etter avsluttet bruk før PEth-verdier er på null.

For øvrig skiller ikke PEth-prøver mellom ulike inntaksmønstre. PEth skiller for eksempel ikke mellom jevnt moderat inntak og sjeldnere, store inntak. Sånn sett er egentlig PEth-prøver best egnet for å vise en utvikling over tid, ved regelmessige prøver – heller enn at én enkelt prøve kan si så mye om omfanget av bruken.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen