Hvor mye promille har man etter 2,5 tabletter Paralgin?

Hvor mye promille har man etter 2,5 tbl paralgin. Sovet i 10 timer.

kvinne/jente |
29 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Hvor høy promille man får etter inntak av Paralgin er avhengig av dose, type Paralgin (major eller forte), om det var brukt før eller etter du har sovet, og din kroppsvekt. Derfor er det vanskelig å gi deg en eksakt beregning av promille etter 2,5 tabletter av Paralgin.

Imidlertid er det mulig å beregne det omtrent. Til orientering anbefaler vi at du ser på en detaljert tabell om promilleberegning på side 39 og 40 av «Revidering av forskrift om faste grenser for påvirkning av andre berusende eller bedøvende middel enn alkohol m.m.»  og en veiledende ekvipotenstabell for opioider (kodein omdannes i kroppen til morfin). Siden du ikke nevner hvilken type Paralgin du har tatt, antar vi at det er Paralgin Forte. Paralgin Forte inneholder 30mg kodein(2,5 tabletter tilsvarer 75mg kodein) og halveringstid på kodein er ca. 3,5 timer. Derfor blir det omtrent 9 mg kodein i kroppen ti timer etter inntak, og det tilsvarer 0,9 mg morfin. 15 mg morfin tilsvarer 0,2 promille straffbarhetsgrense, så vi antar at du vil ligge under dette.

Hvis det gjelder førerkort anbefaler vi deg å kontakte foreskrivende lege hvis du er i tvil.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.