Hvordan defineres engangsinntak?

Ser dere opererer med såkalt engangsinntak, eks hvis man spør hvor lenge hasj kan påvises på «pissings». Hvor mye er da et engangsinntak?

mann/gutt |
36 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Engangsinntak, eller enkeltinntak, er et begrep som benyttes for å beskrive et veldig begrenset inntak av et stoff, som for eksempel Cannabis. Begrepet brukes blant annet til å si noe om sannsynligheten for at THC vil kunne påvises i urin/blod , basert på type inntak i forkant. Her er regelen at høyere doser som inntas hyppigere, vil kunne påvises lengre tid etter siste inntak – mens lavere doser som inntas sjeldnere vil raskere forlate blodet/urinen.

Det finnes altså ingen spesifikk definisjon som sier at én «joint» eller ett «trekk» er å regne som enkeltinntak. Hvor lenge hasj kan påvises på «pissings» er også avhengig av individuelle forskjeller som påvirker hvor fort man bryter ned et stoff.

Følg lenken under for ytterligere informasjon om Cannabis i urinprøver og blodprøver.

Cannabis i urinprøver og blodprøver

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.