Elev tok en tablett Ritalin 35mg, uten å ha ADHD. Er det skadelig?

Jeg har en elev i 9. klasse som har tatt en tbl. ritalin 36 mg, uten å ha ADHD.
Er det skadelig?

annet |
oslo

  Rusinfo svarer:

Først og fremst vi må si at vi er ikke en akutt tjeneste. Derfor hvis oppstår det en mistenke om forgiftning, og det er sannsynlig at noens liv eller helse er i fare, ring legevakta (116 117) eller giftinformasjonen (22 59 13 00).
Hvis en tablett Ritalin er farlig i denne situasjonen er det vanskelig å vurdere, siden vi har ikke så mye informasjon om din elev. Det kan være avhengig for eksempel av andre legemidler som eleven bruker. Men generelt en maksimalt daglig dose av Ritalin (hos barn ≥6 år) er 60mg og dette gjelder alle mennesker, med og uten ADHD.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag 5.12 stenger tjenesten kl 17.

Tirsdag 29.11 og tirsdag 6.12 er tjenesten stengt. Vi beklager eventuelle ulemper!

 

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!