Ulovlig å kjøpe Melatonin?

Hei! Melatonin- kan jo fåes på resept fra lege. Men har lest at det er ulovlig å kjøpe? Det gjelder vel ikke i apotek på resept??

kvinne/jente |
17 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Vi i RUSinfo svarer fortrinnsvis på spørsmål om medikamenter og stoffer som har rusgivende effekt. Det er ikke kjent at Melatonin gir noe rusvirkning, men brukes som hjelp for bedre søvn. Etter ny forskrift selges det nå som reseptfritt som kosttilskudd, men kan ikke inneholde mer enn 1mg Melatonin. Medikamenter eller kosttilskudd som inneholder mer enn 1mg krever resept fra lege, for at bruk skal være lovlig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.