Jeg og samboer fikk barn i høst

Jeg og samboer fikk barn i høst. Han er tidligere rusmisbruker og sluttet daglig i 2018, men har sporadisk brukt det etter det(på fest etc) frem til oktober 2020. Han sluttet for meg i 2018 men jeg har «tilgitt» alle glippene han har hatt siden. Nå som vi har barn er det ingen sjans for at noe blir tilgitt igjenn, så han har ikke festet siden vi fant ut om graviditeten januar 2021. Nå har vist behovet for en rus meldt seg å han maser ofte om å feste, noe jeg synes er skummelt (spesielt når grunnen er for å kjenne rus). Trenger gjerne tips om hva jeg kan gjøre i min situasjon..
Tilleggsinfo: han går daglig på venlafaxin og starter på adhd medisin i slutten av februar.
Jeg lurer også på hvordan det er for tidligere rusavhengige å blande disse medisinene med alkohol. (Han har drukket en øl innimellom på venlafaxin men ikke mer enn det)

kvinne/jente |
25 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!

Rusavhengighet kan påvirke hele familien på forskjellige måter, så det kan være lurt å ha en ordentlig veiledning i din situasjon. For å få dette anbefaler vi at du søker om veiledning for pårørende hos Norske Kvinners Sanitetsforenings eller Pårørendesenteret. Du kan også søke om råd hos ditt lokale Familievernkontor eller din lege. Dessuten når det gjelder generelle tips til deg som pårørende kan du lese mer på denne delen på vår nettside. Det som er veldig viktig, er at du setter tydelige grenser. Dette sier vi først og fremst for din egen del, og fordi dere nå har barn.

Når det gjelder legemidler – generelt både Venlafaxin og ADHD-legemidler advares det mot å kombinere med alkohol. Forskingen viser ingen betydelig interaksjon mellom Venlafaxin og alkohol, hvis de er tatt i små mengder. Derimot når mengden øker, øker samtidig risiko av bivirkninger. Du kan lese mer om det på Relis.no.

ADHD-legemidler i kombinasjon med alkohol kan forsterke bivirkningene av det aktive stoffet i ADHD-medisiner. Denne kombinasjonen kan være belastende for hjertet og blodsystem og føre til problemer og sykdommer koblet til disse. Men dette vil også være et spørsmål om mengde.

Du er velkommen til å  kontakte oss på telefon eller chat hvis du vil snakke nærmere om dette.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.