Hvor langt tilbake kan blodprøver måle alkohol påvirkinig?

Jeg skal inn til legen å ta blodprøver hver 3. mnd for å beholde førerkortet. Ble tatt fra meg da jeg lå på sykehus. Akoholabstinens. Har ikke kjørt bil i alkoholpåvirket stand. Hvor langt tilbake kan de måle alkohol påvirkinig? Kan drikke normalt, står det i loven. Hvordan måler de, om jeg har drukket normalt?

mann/gutt |
53 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er forskjellige tester som måler alkoholbruk. En vanlig blodprøve påviser etanol i blodet ditt så lenge du har promilleCDT-prøve kan spore alkoholinntak i 2-4 uker etter siste inntak. PEth-prøven kan påvise inntak av alkohol de siste 4-6 uker etter avsluttet bruk, dersom forbruket har vært høyt. Mest sannsynlig er det PEth-prøver du skal ta.

Vi henviser til nhi.no nettside for generelle anbefalinger om alkoholbruk.

Det er bra at du aldri har kjørt alkoholpåvirket. Men dette handler nok heller om generelle helsekrav til førerkort. Du kan lese mer om dette i Førerkortveilederen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.