Hvilke symptomer skal en se etter ved mistanke om begynnende bruk av narkotika?

Hvilke symptomer skal en se etter ved mistanke om begynnende bruk av narkotika?

kvinne/jente |
66 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Akkurat hva som kan være tegn og symptomer på begynnende bruk av narkotika vil være litt forskjellig fra person til person. Det kommer blant annet an på type rusmiddel samt alder og livssituasjon til den det gjelder. På generelt grunnlag kan vi nevne:

  • Personen endrer atferd over tid
  • Bytte av vennekrets
  • Tap av engasjement i interesser som tidligere har vært viktige
  • Endret søvnmønster
  • Vektendringer
  • Humørsvingninger
  • Problemer med å forklare pengebruk
  • Funn av brukerutstyr

Det er viktig å være klar over at en del psykiske plager kan gi svært liknende symptomer som rusbruk. Det beste du kan gjøre for å finne ut av om det er rusmidler med i bildet er å forsøke å prate med den det gjelder. Få tips til hvordan en slik prat kan være.

For øvrig tipser vi også om våre faktasider om rusmidler. Under flere av stoffene kan du lese om tegn og symptomer som kan være typisk for hvert enkelt stoff.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen