Hvilke rusmidler testes det for på «pisseprøver»?

Jeg kom på at når jeg var innlagt på Ahus og de skulle ta pisseprøve av meg, fant de spor av amfetamin og metamfetamin, som gir mening siden jeg tok mdma. Men så nevne de kort at de ikke tester for alle rusmidler. Jeg har alltid sagt nei til pisseprøver på sykehus, så har egt ikke tenkt så mye på det før nå. Selvom jeg har tatt pisseprøver hos ruskonsulenten min, men jeg er veldig trygg på henne og alltid sagt sannheten til henne, så har vel ikke tenkt noe særlig over det da heller. Jeg har jo hørt at noen syntetiske stoffer ikke blir oppdaget på pisseprøver, uten å tenke noe mer over det.
Kan dere ramse opp rusmidlene som blir testet for på pisseprøver, og om det er forskjellig fra ulike instanser?
Og hvorfor kommer bare amfetamin og metamfetamin opp, ikke mdma som en egen greie?
Jeg innså at det ser ut som jeg vil unngå at rusbruken min blir oppdaget, men det er ikke sånn. Helsevesenet vet godt hva jeg pleier å ta og jeg har god tillit til dem, pluss at jeg alltid har send melding til ruskonsulenten min når jeg er høy. Det var bare av ren nysgjerrighet

kvinne/jente |
18 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis det ikke foreligger noen mistanke om bruk av et spesifikt rusmiddel, og testen som tas ikke er sanksjonær, benyttes som regel screeningtest med standard ruspanel.

Du kan lese om sanksjonære tester på siden Rusmiddelanalyser – OUS og du kan finne oversikt over standard ruspanel på sidene til Fürst.

På siden til Fürst vil du se at amfetamin og MDMA faller inn under samme kategori i screeningen. Det kan være derfor at MDMA ikke kom opp. Ved behov kan det testes spesifikt for MDMA.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

I dag, tirsdag 23. juli holder tjenesten stengt mellom kl 14-15.

Vi beklager eventuelle ulemper!