Er det bedre å injisere metadon-tabletter enn mixtur?

Hei jeg er en mann på 41 år som har gått i LAR i flere år. Jeg injiserte subotex når jeg gikk på den, og fortsatte å injisere en del av metadon mixturen når jeg gikk over på det. Dette kjente jeg på hjertet mitt at ikke var bra. Men nå har jeg fått metadon tabletter. Men jeg vet ikke om det er noe bedre å injisere disse?

mann/gutt |
41 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Vi har ingen indikasjoner på at det skal være mer fordelaktig å injisere metadon i tablettform enn som mixtur.

Felleskatalogen sier følgende om inntak av Metadon dnE (mixtur): «Kun til oral administrering, skal ikke injiseres. Skal brukes ufortynnet.»

Om inntak av Metadon Abcur (tabletter) sier Felleskatalogen dette: «Dette legemidlet skal kun tas via munnen (oral bruk), og må ikke gis i en blodåre (injiseres).»

Vi forstår at du har erfaring med å injisere både buprenorfin og metadon, men dette er noe som frarådes i svært stor grad. I tillegg til andre skadelige komplikasjoner, er risikoen for å overdosere på metadon betydelig forhøyet når du injiserer enn når du tar det oralt, både som mixtur og som tabletter.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen