Vedr rusprøver

Vedr rusprøver.
Hei. Jeg har slitt med psykiske lidelser siden barndommen. Har misbrukt stoffer mest amfetamin ble utredet for ADHD for et år siden. Har sluttet med alle illegale stoffer med tanke på medisinering
Ble voldtatt i 2018. Dette har hengt over meg siden
Rettsaken for saken var endelig avgjort i april og han som voldtok meg ble satt inn for eg par måneder siden. Husker lite av voldtekten og tror jeg jobber ubevisst for ikke å huske den heller. Har ikke blitt bedre i psyken av å slutte med rus særlig ADHD symptomer er blitt forverret samt ptsd symptomer. Jeg får meg bare ikke til å kle av meg å ta rusprøver. Tror d har med voldtekten jeg ikke husker å gjøre blir uvel og på siden av meg selv bare v å tenke på d. Har prøvd elvanse og vet at de medisinene hjelper på symptomene på ADHD. Som plager meg veldig. Ønsker traume behandling for voldtekt men uten medisinering for ADHD får jeg ikke d. Ja så føler meg i en låst situasjon hvor veien tilbake til rus føles kortere og kortere er d ikke mulig å ta andre prøver enn urin for å dokumentere rusfrihet. For eksempel spytt eller blod. ?? D er vel ikke fastsatt at urinprøver er eneste metode for å bekrefte rusfrihet eg om d går an å ta spyttprøver på egen regning hos first eller Volvat??

kvinne/jente |
43 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det er leit å høre hva du har vært gjennom, og vi håper du snart for den behandlingen du ønsker.

Som hovedregel brukes urinprøver for å dokumentere rusfrihet, mens blod og spyttprøver brukes for å påvise grad av rusfrihet- altså om du er rusa her og nå, og hvor rusa du eventuelt er. I situasjoner hvor man skal dokumentere at man ikke ruser seg over en tidsperiode( for eksempel for å få medisiner) er det derfor urinprøver som er best egnet fordi stoffer kan påvises lengre i urinen enn i blod og spytt.

Vi har stor forståelse for at urinprøver oppleves veldig belastende for deg, men vi vet dessverre ikke hva som vil være mulig av andre alternativer. Vi vil anbefale deg å snakke med legen din, forklare situasjonen din, og spørre hvilke muligheter for tilrettelegging som finnes.

Håper dere finner en løsning!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen