Min samboer har ved flere anledninger puttet rusmidler i drinken min

Min samboer har problemer med alkohol og bruker en del narkotika, tror han bruker ganske mye mer enn han vil innrømme, men jeg finner stadig vekk både det ene og det andre.

Vi drikker en del sammen og koser oss med det i helgene og han tar ikke narkotika, men røyker bare hasj når vi er sammen (later som hvertfall).

I høst våknet jeg opp helt sinnsykt dårlig etter en slik kveld. Først tenkte jeg at jeg var fyllesyk, men da ting ikke ga seg la jeg sammen to og to, googlet m.m og fant ut at han sannsynligvis hadde puttet amfetamin i drinken min. Da jeg konfronterte han med dette nektet han selvfølgelig og mente dette var helt ut av kartet. Jeg kjøpte en selvtest og den viste at jeg hadde amfetamin i kroppen. Da jeg konfronterte han med dette innrømmer han det til slutt, men mente det hadde skjedd en fatal feil og at denne drinken var ment til han.

Nå har det skjedd igjen. Etter en kveld med en god del alkohol fikk jeg ikke sove i det hele tatt og merket at noe var galt/annerledes. Jeg la sammen to og to igjen og fant ut at han hadde puttet mdma i ølen min. Dette nektet han selvsagt også for. Men til slutt etter noen dager når jeg hadde en del bevis innrømmer han det.

Jeg er ikke helt sikker på hva spørsmålet er, tror jeg bare trenger bekreftelse på at dette er helt sinnsykt og et slags overgrep mot meg? Eller er det? Han mener det ikke er så ille og at han ga meg så lite at det ikke kunne være noe farlig osv.

Vil også legge til at vi aldri har tatt noe narkotika sammen og at jeg har sagt tydelig at jeg ikke liker han gjør. Bryr meg ikke såå mye om at han røyker hasj.

Takk for svar/tilbakemelding.

kvinne/jente |
33 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Det du beskriver er alvorlig, og ganske skremmende å lese.

Det er uholdbart å utsette andre for bruk av rusmidler uten at den andre parten vet om det. Slike handlinger kan regnes som kroppsskade etter Straffeloven § 273. Ifølge denne bestemmelsen er det straffbart å skade en annens kropp eller helse, gjøre en annen fysisk maktesløs eller fremkalle bevisstløshet eller liknende tilstand hos en annen. Straffen for dette er fengsel inntil 6 år.

Hvis man putter noe i en annens drink, fratar man dem samtidig muligheten til å ta nødvendige grep for å sikre egen helse og velvære.

Vi bekrefter at dette ikke er greit i det hele tatt. Det er bare du som bestemmer over din egen kropp. At du har vært tydelig om at du ikke vil bruke slike rusmidler, gjør dette mer alvorlig. Samtidig som det er fint at han kommer med innrømmelser, er det også en bekreftelse på at han har gjort dette bevisst. Du bør nok ta en alvorlig prat med ham om dette, og vurdere om det dere har er en sunn relasjon.

Om du vil snakke mer om dette må du gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18). Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.