Jeg trenger noen å snakke med om mitt rusmisbruk

Hei.
Jeg trenger noen å snakke med i forhold til rus misbruk og ble sendt til deres side gjennom sidetmedord.no.
Det er ikke klar for meg hva, hvor eller hvem kan hjelpe til her. Jeg bare finner masse linker som går litt rundt.
Jeg er en mann som sliter med kokain misbruk og holder på å skade meg selv mens jeg bruker. Det har vært perioder at jeg forsøkte å slutte med hjelp av familie og venner men det var ikke nok for å få meg til å snue livet mitt rundt. Jeg trenger noen til å hjelpe meg finne årsaken av bruk eller hvordan jeg kan slutte å lage samme feiler igjen. Vær gang så prøver jeg å fortelle noen hva som egentlig foregår blir jeg sendt et annet sted hvor jeg må begynne på nytt..

Hjelp meg å kunne hjelpe meg selv takk. Det går tankene rundt i hodet mitt om selv mord som jeg ikke klarer å holde unna pga dette.

mann/gutt |
24 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi forstår at det er fortvilende følelse å kjenne på at du blir sendt fra det ene stedet til det andre når du behov for hjelp. Og vi vet at det finnes en jungel av lenker der ute.

Vi kan fortelle litt om hva vi på RUSinfo driver med, siden du ved en liten tilfeldighet har havnet her hos oss. Slik du allerede har gjort, så kan man altså sende spørsmål inn til denne nettsiden, og få svar på de. Men vi har også både en telefontjeneste og en chattetjeneste som er anonyme, og der er det større muligheter for en utdypende samtale om den rusbruken som gjelder akkurat deg. Du er svært velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat i åpningstiden som er på ukedager mellom klokken 11:00-18:00.

Du sier at hver gang du forsøker å fortelle noen om hva som egentlig foregår med deg, blir du sendt videre til et annet sted der du må begynne på nytt. Du sier også at du tidligere har forsøkt å slutte med kokain ved hjelp av familie og venner. Det er ikke klart for oss hvilke steder du har søkt hjelp tidligere, men hvis du ikke har gjort det før så anbefaler vi at du snakker med fastlegen din om dette. Selv om det kan føles som at du må begynne på nytt nok en gang, så skal fastlegen kunne henvise deg til det som er den riktige hjelpen for deg.

Kokain er rusmiddel som mange syns det er svært vanskelig å slutte med, så det er ikke merkelig at du ikke har fått det til med hjelp uten andre enn venner og familie. Det er godt at du har mennesker som du stoler på rundt deg, og som du kan fortelle om problemene dine til, men noen ganger trenger man profesjonell hjelp. Og det finnes, men det fordrer altså at du orker å fortelle noen om dette nok en gang. Og siden du noen ganger får tanker i hodet om selvmord, tenker vi at det er svært viktig for deg at du oppsøker, og får, hjelp.

Vi forstår at du ikke er interessert i flere lenker, men hvis du orker å lese litt mer så har vi laget en guide med tips til hvordan det kan være greit å gå frem når du skal slutte med kokain. Men dette er ment generelt, og er ikke direkte myntet på deg.

Vi håper at du kontakter legen din eller at du starter på nytt med en uforpliktende samtale med en anonym person her hos oss. Vi tar hjertelig gjerne imot en samtale fra deg, så skal vi gjøre vårt beste for å guide deg videre uten å sende deg masse lenker. Slik at du på best mulig måte kan hjelpe deg selv.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.