Jeg har ADHD, og lurer på hva som skjer om jeg tar dobbel dose?

Jeg har adhd, og lurer på hva som skjer om jeg tar dobbel dose? Folk som ikke har adhd blir høy av tablettene, men om jeg dobbler dosen, får jeg samme effekt da?

kvinne/jente |
18 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Hvordan du reagerer på en dobbel dose ADHD-medisin, er ikke mulig å forutsi helt sikkert. Ulike pasienter har ulik toleranse og sensitivitet for denne typen medisiner, og for eventuelle doseendringer. Dette er derfor noe som må tilpasses individuelt i samråd med legen. Hva vi kan si er at ja, generelt vil du kunne oppleve lignende effekter som brukere uten ADHD, dersom du tar en større dose enn du skal. Men konkret hvor stor dose det må være snakk om før dette evt. vil skje, er altså ikke noe som det finnes et klart fasitsvar på.

Uansett anbefaler vi at du bruker medisinen din som du skal – da vil du etter all sannsynlighet ha bedre utbytte av behandlingen. Merk for øvrig også at dersom du går tom for medisiner tidligere enn du skal, kan dette vekke mistanke hos legen din.

Du kan lese mer om ADHD-medisin i lenken under.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag 5.12 stenger tjenesten kl 17.

Tirsdag 29.11 og tirsdag 6.12 er tjenesten stengt. Vi beklager eventuelle ulemper!

 

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!