Hvor mye skal til for at en bekymringsmelding skal bli tatt på alvor?

Hei! Jeg møtte en vanlig torsdag litt bakfull for å ta vaksine. Det fikk fint i seg selv, men jeg sliter mye med angst og paranoia. Jeg lurer derfor på, hvor mye skal til for at en bekymringsmelding skal bli tatt på alvor? Jeg henger mye med en person som er kjent for å være i «feil» miljø og jeg er livredd for å bli sendt melding på, selv om jeg ikke har noe annet en et litt høyt alkoholforbruk. Hva vil isåfall skje videre? Kan det gå utover jobben?

kvinne/jente |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Du har flere spørsmål du stiller men det er litt vanskelig å forstå helt konkret hvordan din situasjon er, og hva du ønsker svar på.

Først og fremst vil vi si at hvis du strever med angst og paranoia bør du oppsøke hjelp for det. Snakker du med legen din om det kan du få henvisning til behandling. Din helsetilstand er en sak mellom deg, legen og evt. behandler. Dette er taushetsbelagt informasjon om din helse, og din arbeidsgiver vil ikke bli orientert om det.

På spørsmålet ditt om når en bekymringsmelding blir tatt på alvor, vil det nok variere en del fra situasjon til situasjon. Hvis noen melder til din arbeidsplass at du har litt høyt alkoholforbruk kan arbeidsgiver velge å følge det opp. Hvor vidt det følges opp vil nok først og fremst avhenge av om arbeidsgiver mener at ditt alkoholforbruk innvirker på arbeidet du gjør. For eksempel om du er beruset når du kommer på jobb, at du utfører arbeidet ditt dårligere enn forventet pga. høyt alkoholforbruk, at du kjører i beruset tilstand, høyt fravær eller lignende. Noen arbeidsplasser har også høyere krav til «edruelighet» enn andre pga. arbeidets art (f.eks. flyvere, yrkessjåfører).  Du finner en artikkel her på Jusstorget om ulike krav for arbeidsgivers adgang til å rus teste ansatte, og hvordan det skal utføres. Arbeidsgiver og ansatt kan også få hjelp av Akan i situasjoner hvor det er trolig at rusbruk går utover utførelse av arbeid.

Vi er ikke sikre på om vi har svart på din bekymring her. Men, hvis du vil gi utfyllende informasjon om din situasjon, arbeid eller rusbruk er du velkommen til å skrive inn til oss igjen. Du kan også ringe oss anonymt på tlf. 915 08588 for en uforpliktende samtale.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.