Har nylig funnet ut at en i nær relasjon driver med pillemisbruk

Hei,
Har nydelig funnet ut at en i nær relasjon driver med pillemisbruk. Han har en høy utdannelse, og slik info vil kunne ødelegge mye for han. Mistenker at han tar piller for å lindre smerte. Men pillene er ulovlig og ikke fått på resept. Han har forandret seg masse, og er ikke den mannen jeg kjente lengre. Hvordan går jeg fram for å snakke om dette med han, uten at han går i forsvar og blir sint? Hvem kan jeg/han snakke med(må ha taushetsplikt)? Hvordan kan jeg hjelpe?

kvinne/jente |
24 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Vi kan ikke garantere at han ikke vil gå i forsvar eller bli sint, da begge deler er veldig normale reaksjoner. Det betyr likevel ikke at det ikke er noe du kan gjøre for å legge til rette for en god samtale. Det aller viktigste er egentlig at du tar utgangspunkt i hvordan du opplever situasjonen og får formidlet til ham at du er bekymret for ham. På siden vår «Hvordan snakke med noen om deres rusbruk?» finner du noen tips til hvordan du kan gå frem i en slik samtale. Du finner også mer informasjon på sidene våre om det å være bekymret for noen med et rusproblem.

Når det gjelder hvilken hjelp han kan få er det enkleste å snakke med fastlegen. Fastlegen kan hjelpe ham å lindre smerte på lovlig vis, og/eller henvise ham til behandling om han har behov for det ( det gjelder både rusbehandling og annen behandling). Fastlegen har taushetsplikt, og skal ikke melde ulovlig bruk av medisiner eller annen rusbruk til politiet. Det fastlegen derimot har meldeplikt om er hvis han ikke oppfyller helsekravet til å ha førerkort. Du kan lese mer om dette her hvis det er aktuelt.

Du er velkommen til å diskutere saken nærmere med oss på telefon eller chat om du ønsker det. Det samme gjelder denne personen du snakker om- han er helt anonym når han snakker med oss!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.