Mister du sertifikater, så mister du halve livet!

En pasient oppsøker hjelp av en rusinstutusjon fordi han/hun føler at det kanskje er på tide å ta ta i problemet I stedet for å bli positivt møtt, så er det første en hører at du kan miste sertifikatet ditt dersom du fortsetter behandlingsopplegget. Du straffes fordi du ber om hjelp – hvor er hjelpen i det? Mister du sertfikater, så mister du halve livet!! Og dersom det er noen som tror at det å true noen med å miste sertifikatet, burde de skifte yrke. Jeg og flere med meg vil ta livet vårt dersom vi skulle miste sertifikat – så mye for å be om hjelp!

mann/gutt |
63 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Ja, det stemmer som du skriver. Pasienter som skriver seg inn i rusomsorgen blir i de fleste tilfeller fratatt lappen i 6 måneder. Dette er fordi man ansees å ikke fylle helsekravene til førerkort. Du kan lese om det her.

Det er flere med deg som er frustrerte over hvordan dette er lagt opp. Mange føler at de ikke tør eller vil be om hjelp.

Vi har ingen innflytelse over disse regelverkene og må dessverre bare formidle hvordan retningslinjene faktisk er.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.