Hva må man gjøre hvis man er rusa?

Ka kan må gjere hvis man er rusa

kvinne/jente |
19 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Vel – det kommer jo veldig an på. Ulike rusmidler har tross alt veldig ulike virkninger. Hvordan man reagerer på et rusmiddel kommer også an på personen som bruker det, hvor mye man har tatt, hvor mye erfaring man har, omgivelsene på det aktuelle tidspunktet og mye mer. Med andre ord er det veldig vanskelig å svare konkret på et såpass generelt spørsmål.

I noen tilfeller er det ikke nødvendig å gjøre noe i det hele tatt – man må egentlig bare stå i rusen så lenge det varer, på godt eller vondt. Virkningen går jo over etter hvert.

Om man derimot opplever noen form for akutte problemer, kan det være naturlig å kontakte helsepersonell for bistand. Det kan f.eks. være ambulanse 113, Legevakt 116 117 eller Giftinformasjonen 22 59 13 00.

Om man opplever problemer med rusbruk generelt, kan det også være naturlig å oppsøke noen form for hjelpetiltak. Du kan lese mer om dette i våre artikler Hjelp til å slutte.

Du er velkommen til å skrive inn på nytt med et litt mer utfyllende spørsmål.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.