Hva skjer med kroppen når man blander narkotiske stoffer og alkohol?

Hei jeg har begynt å tenke litt på en ting som skjedde når jeg var på en hytte tur med noen kollegaer og noen venner, på den turen så ble jeg skjenket til jeg ikke husker mer helt black out, men før jeg fikk black out husker jeg ag alt bare spinte og jeg husker ag jeg ikke kunne se så mye alt var uklart og deg var en veldig rar men ikke ubehagelig følelse også tenkte jeg nå må jeg ikke drikke mer også ble alt sort, men kan det være noe tegn på at har fått noe i drikka mi slik at det ble sånn, for eksempel kokain eler noe, jeg kan veldig lite om akkurat deg men det er noe jeg er veldig redd for sist jeg drakk alkohol var ikke helt den samme følelse men da hadde jeg drukket bare øl og sider ganske fort og jeg hadde spist lite den dagen og ble ganske full da også og jeg husker ikke hele kvelden men det var ikke den samme følelsen. Det jeg lurer litt på er hva er det som skjer med kroppen når blader narkotiske stoffer og alkohol og kan noe av det jeg skrev i sta være tegn på at jeg har får noe narkotiske stoffer i meg ut at jeg vet det eller at jeg bare ble alt for hull og fikk bare en black out. Detter alt dette har jeg også sluttet og drikke alkohol

mann/gutt |
19 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en ubehagelig opplevelse, og vi håper det går bra med deg nå.

Ut ifra det du skriver, er det ikke egentlig noe som virker «utenom det vanlige», hva gjelder kraftig alkoholrus. Beskrivelsen din er helt typisk for hvordan det noen ganger kan oppleves å ha veldig høy promille, særlig om du ikke er så veldig vant med å drikke alkohol. At alt bare snurrer – at du har en rar følelse – at synet blir mer uklart – at du husker lite etterpå – alt dette høres veldig ut som alkohol i store mengder.

Sånn sett tror vi kanskje ikke at du trenger å bekymre deg for om du fikk i deg noe annet enn alkohol. Men – vi kan jo selvsagt ikke utelukke noe som helst, så om du gjerne vil, så kan du jo ta en prat med de andre som var tilstede den kvelden, og høre om de har noe å si om dette.

Du spør om «hva er det som skjer med kroppen når blader narkotiske stoffer og alkohol» – og der finnes det jo veldig mange mulige svar. Det finnes tross alt en rekke ulike narkotiske stoffer, som virker ganske ulikt – og i tillegg kan jo også ulike personer ha ulike opplevelser med ett og samme stoff. Så der kan vi kanskje ikke tilby et veldig klart svar dessverre – men her tror vi altså at dette godt mulig kan handle om alkohol alene.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.