Føler legen behandler meg som en rusmisbruker

Hei
Jeg er en kvinne på 61 år, I begynnelsen av 2021 ble jeg diagnostisert med Psoriasis artritt Fibromyalgi og Artrose. Jeg har prøvd tre biologiske medisiner mot artritt fordi jeg er hardt angrepet. Smertene ble etterhvert så sterke at jeg fikk Nobligan av min fastlege. Jeg bruker 50 mg Nobligan 3 ggr i døgnet. Sammen med 100 mg Retardx2 i døgnet pluss Panodil etter behov. De siste ukene etter at det fuktige været kom hit til Østlandet har jeg opplevd smerter som gjør at jeg nesten føler at jeg går fra forstanden. Jeg har bedt å få ta to ekstra i døgnet i de periodene smertene er som verst. Fastlegen unnlater å gi meg svar. Føler at hun behandler meg som en rusmisbruker. Er jeg det? Nobligan 50 mg har en virketid på 3-5 timer. På meg virker de mellom 3-4 timer. Pga smerter sover jeg ikke mer enn ca 4 timer i døgnet.

kvinne/jente |
61 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi råd om vanlig medisinbruk. Vi vet ikke hvorfor legen ikke gir deg noe svar, men vi vil anbefale deg å bestille en time, forklare situasjonen, og spørre hva hun tenker er best å gjøre.

Rusmisbruker er ikke noen egen diagnose, så hva man legger i det begrepet kommer an på hvem du spør. Nobligan er jo avhengighetsskapende, så bruker man det over tid blir man også avhengig av den dosen man står på. Men så lenge du bruker medisinen din slik du skal, er ikke dette noe misbruk men noe en lege har anbefalt deg basert på din helsetilstand. Vi vil derfor ikke tenke på dette som noe rusmisbruk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.