Min mann har blitt veldig forandret

Min mann har tidligere vært tung rusmisbruker men har de siste 10 år fungert bra, men har brukt canabis. Han reiste hjem hjemlandet sitt i januar og da vi kom etter var han veldig forandret. Jeg lurer sånn på hva årsaken er, kan dere antyde noe basert på følgende observasjon;
– flatt humør (lite latter lite tårer)
– likegyldig, ufølsom, mangler empati for andre
– trøtt, lite energi i kroppen
– lett irritabel hvis han blir presset
– tåler lite alkohol (da må han sove), uvanlig til han å være
-kontakter ingen gamle venner i Norge lengre, når de ringer er han kort og flat i stemmen, de hører han er forandret
– ikke en eneste telefon til meg etter at jeg reiste hjem i sommer, kun datteren ringer han, alle andre helt glemt
– ingen anger eller sorg

kvinne/jente |
57 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Det er dessverre veldig vanskelig å si hvorfor mannen din oppfører seg slik han gjør. Mange rusmidler, og andre tilstander, kan gi slike utslag så det blir bare spekulasjoner.

Det som derimot er tydelig er jo at noe ikke er slik som det skal. Helt uavhengig av hva som er årsaken er det derfor viktig at du snakker med mannen din om dette. Start gjerne med å fortelle hvordan du opplever denne situasjonen og hva som har gjort deg bekymret. Forsøk å stille spørsmål i stedet for å komme med antagelser. Ofte blir det en bedre samtale av det. Hvis han er hos familie eller andre han kjenner i hjemlandet kan du kanskje også ta en prat med de han er rundt til daglig? Kanskje de har lagt merke til noe som gjør deg litt klokere.

Du kan også ta en titt på faktasidene våre om rusmidler. Der finner du blant annet informasjon om hvilke tegn som kan tyde på bruk av de ulike stoffene. Noen av de symptomene du nevner kan for øvrig også være bivirkninger av langtidsbruk av cannabis, men siden du merker en så markant endring i væremåte høres det ut som om det er noe annet som har skjedd i tillegg.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.