Jeg har taget benzoer mens jeg var påvirket af alkohol

Hej
Jeg har taget benzoer mens jeg var påvirket af alkohol. Det er 2 dage siden. Jeg har haft hjertebanken og nedsat kropstemperatur siden, skal jeg være bekymret?

kvinne/jente |
23 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Du skriver at du har hatt hjertebank og nedsatt kroppstemperatur, og lurer på om du skal være bekymret. Vi er ikke helsepersonell, og kan ikke uttale oss om årsakssammenhenger. Det at du har hatt hjertebank kan ha sammensatte årsaker, og må undersøkes klinisk av lege. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med fastlegen.

Det anbefales ikke å drikke alkohol mens du bruker benzodiazepiner. Alkohol og benzodiazepiner forsterker hverandres dempende virkning. Både alkohol og benzodiazepiner brytes ned i leveren. Derfor vil disse stoffene nedbrytes saktere, noe som kan føre til en for høy konsentrasjon av medisinen i blodet. Som følge av det kan det oppstå bivirkninger som orienteringsproblemer, trøtthet og alvorlige pusteproblemer. I ytterste konsekvens kan det også føre til koma og død – men dette er også et spørsmål om mengde.

Du kan også lese mer om alkohol og benzodiazepiner på våre sider.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.