Hvordan påvirker røyk kroppen?

Er røyk rus? Blir kroppen påvirket av røyk?

mann/gutt |
15 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Hvis du med røyk mener tobakk og nikotin så er svaret tja. For det er litt både og når det gjelder om nikotin regnes som et rusmiddel.

Noen vil si ja, det er et (stimulerende) rusmiddel, se feks. liste over rusmidler i SML. På den annen side, nikotin er ikke et stoff man blir direkte ruset av. Det er feks. lov å kjøre bil med snus i munnen eller mens man røyker. På den måten er ikke nikotin et rusmiddel slik feks alkohol er. Og hvis man tar en vanlig rustest så vil ikke nikotin slå ut på den.

Hvis du lurer på hvordan nikotin påvirker kroppen kan du lese siden «nikotin» fra SML.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.