Arbeidsgiver påstår at jeg virker fraværende og ustø.

Jeg har fått tramadol etter en skulderooerasjon i juli. Ved et svært ubehagelig møte med leder og HR, var agendaen helt klart omplassering. Jeg var nervøs og ‘ute av meg’ , etter gravlegging av min mor.Dette brukte de mot meg og ga meg ikke lov til å komme tilbake på jobb.De påsto jeg virket fraværende og ustø.Noe min man ( som var med) kan inntyge at jeg ikke var.Jeg trapper ner på tramadol, om det er der som er » boven» .Jeg har undervist i 25 år uten klager. Nå vil arbeidsgiver ha en skriftlig erklæring på at jeg klarer jobben.Har konferert med tidl. kommuneoverlege, og en skriftlig erklæring er ikke aktuell når det foreligger en 50% sykemelding. Nå kjenner jeg meg nødt til å slutte helt med smertestillende, p.g.a. arbeidsgiver. Jeg trenger jo egentlig fortsatt det, men kan ikke vise svakhet eller ustøhet. Har dere råd til meg? Dette er en svært ubehagelig situasjon.

kvinne/jente |
62 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at dette er en ubehagelig situasjon.

Vi vet jo ikke hvordan din helsesituasjon er nå, eller hva du trenger av medisiner, men dersom du bestemmer deg for å trappe ned bruken kan fastlegen hjelpe deg med det. Det er litt uklart for oss hvorfor du ikke kan få noen erklæring fra legen som skriver ut medisinene dine, så kanskje du skal dobbeltsjekke dette med din fastlege. Dette er strengt tatt utenfor vårt fagområde, men vi skjønner ikke helt hvorfor legen ikke skal kunne si noen ting om hvordan situasjonen er.

Når det gjelder situasjonen med arbeidsgiver vil vi anbefale deg å ta kontakt med fagforeningen din hvis du er organisert. De kan hjelpe deg med å finne ut hvilke rettigheter du har. Du kan eventuelt også kontakte Arbeidstilsynet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.