Hva sier lovverket om 1V-LSD?

Hei, hva sier lovverket om 1V-LSD? Er det et straffbart stoff?

mann/gutt |
22 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Her må vi innrømme at vi er litt usikre – lovverket er ikke veldig tydelig her. På Narkotikalisten finner du bl.a. Lysergidum (LSD), men dette omfatter trolig ikke 1V-LSD eller andre LSD-analoger. Tidligere hadde narkotikaforskriften en paragraf kjent som «derivatbestemmelsen», som innebar at derivater også var underlagt samme lovverk som «moderstoffet». Denne paragrafen ble fjernet, først og fremst fordi den var vanskelig å bruke og tolke i praksis.

I tillegg til spesifikke stoffer oppført på Narkotikalisten, er det også oppført stoffgrupper som defineres som narkotika. En av disse gruppene er tryptaminer. Hvorvidt 1V-LSD tilhører denne gruppen eller ikke, er uklart for oss.

Hva vi derimot kan si sikkert, er at det er forbudt å importere 1V-LSD per post. Dette er fordi privatimport av legemidler generelt er forbudt, noe som fremgår i denne artikkelen fra Legemiddelverket.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.