Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Er det sannsynlig at han ruser seg?

Hei. Min eks er tidligere rusmisbruker, han sier det gikk mest i hasj. Under forholdet så oppdaget jeg noen rare ting som jeg har tenkt på i etterkant. Jeg kan ikke stort om sånt, men har fått høre mye av tidligere brukere. Tegn: fant noe i lomma hans en gang som sannsynligvis var hasj (så ut som en liten bæsjeklump som han insisterte på å ha der når jeg spurte hva det var for vits i og hva det var (han har litt mani på å samle søppelting så tenkte ikke veldig mye på det da). Han drar ofte ikke ned så da kunne jeg se veldig rødlig urin innimellom, det var så spesiell farge at jeg mente at han burde dra til lege, noe han ikke ville. Han var innimellom rød i øya, helt uforklarlig, det mente han selv var rart og dro til lege for. Fant ut at det kan være tegn på rusmisbruk, men da jeg kommenterte på det ble han veldig sint for at jeg kunne spørre han om sånt, det var visst veldig fornærmende da det var over, selv om jeg ikke var beskyldende. Han startet å riste voldsomt på hendene og har vært på utredninger som ikke har funnet noe (mye fordi han manglet noen reflekser) Nå har han skyldt det på medisinbruk for vond rygg som han klager på. Han har en kazoo han er veldig glad i, kan det være noe han bruker til å dope seg eller er det sannsynlig at han bare er så glad i den..? Han er paranoid og overfører sine negative kvaliteter til meg. Han er fysisk og psykisk voldelig og jeg utviklet PTSD for han, vi har et barn sammen. Jeg lurer på sannsynligheten for rusmisbruk? Han er ikke veldig oppegående, men oppegående nok til å klare å underholde ho etc.

kvinne/jente |
33 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi er enig i at det er mange ting med det du beskriver som høres merkelige ut.

Basert på det du skriver høres det ganske sannsynlig at han fremdeles bruker hasj( i alle fall brukte det når du reagerte på disse hendelsene). Det du fant i lomma hans høres veldig ut som hasj, og det å bli rød i øynene kan også være et tegn på hasjbruk. Skjelvinger og det at han har rødlig urin kan komme av mange ting, men er absolutt noe som bør sjekkes hos legen. Når det gjelder Kazoo’en er det ikke sånn at det er vanlig å bruke dette for å ruse seg, men vi får litt treff på det når vi søker på nettet. Rent teoretisk bør det være mulig å bruke den til å røyke cannabis.

Vi kan selvfølgelig ikke si noe sikkert, men vi tenker at det er mange nok ting i denne historien som gjør at du bør følge det opp med tanke på at dere har et barn sammen. Du skriver jo også at han er fysisk og psykisk voldelig noe som heller ikke er forenlig med å ha ansvar for et barn. Vi vil anbefale deg å snakke med barnevernet om bekymringene dine, slik at de kan gi deg veiledning videre.

Vi håper du får hjelp for PTSD’en allerede, men hvis du ikke får det kan legen din henvise deg til behandling. Du kan også snakke med VO-linjen.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.