Tatt for hasj og Xanax i 2019, vil det stå på politiattesten?

Hei i 2019 ble jeg tatt for hasj og xanax og betalte da en bot, jeg har nylig søkt jobb i utlandet å jobben dær vil at jeg skal levere inn en politi attest.. vil det stå på politiattesten min at jeg ble tatt for dette? Vil virkelig ha denne jobben men jeg måtte ha ren politiattest..

kvinne/jente |
19 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Bruk/besittelse av illegale rusmidler straffes vanligvis med et forelegg, dvs. en bot + anmerkning på rullebladet. Vi går derfor ut ifra at dette lovbruddet er oppført i ditt strafferegister, ja.

Men: Det finnes ulike typer politiattester. Forskjellen mellom de ulike typene handler om hvilken type lovbrudd som er synlige, hvor lenge de er synlige, og hvem som kan kreve innsyn i dem. For noen typer rulleblad vil denne typen lovbrudd ikke lenger være synlig etter 2-3 år. Spørsmålet er altså hvilken type rulleblad arbeidsgiveren har rett til å kreve innsyn i. Du kan lese om de ulike typene i denne artikkelen fra Ung.no, samt på politiets nettsider.

Dersom du ønsker å få innsyn i ditt eget strafferegister, kan du kontakte politiet direkte angående dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.