Om man ber om hjelp for en 15-17 åring, kan noe påvirke andre barn i familien?

Hei
Jeg kun spør generelt
Hvis man er i tvil at en ung mellom 15-17 åring bruker rus/ narkotika og be om hjelp .
Kan noe påvirke andre barn i familien?.
For eksempel barnevernet …. ska komme inn i saken også…..?

oslo

  Rusinfo svarer:

Her kan vi egentlig bare svare deg ganske generelt. Svaret på dette vil nok komme helt an på omstendighetene.

Dersom denne 15-17-åringen involveres i hjelpeapparatet, er det ikke nødvendigvis noen grunn til at barnevernet skal kobles inn. Det blir en vurderingssak fra behandlerne sin side. Men, når det er sagt, så er jo nettopp barnevernet også en tjeneste som kan være til hjelp i slike situasjoner.

Om vi forstår deg rett, er du bekymret for om yngre søsken av denne ungdommen også kan «risikere» å komme i kontakt med barnevernet. Så lenge yngre søsken ikke opplever noen form for omsorgssvikt, ser vi i utgangspunktet ikke noen grunn til at det skal bli noen barnevernssak ut av dette. Men, om barnevernet likevel skulle involveres på noen måte, vil det altså være for å hjelpe – å gjøre større inngripen i en familie er som regel bare en siste løsning, i svært alvorlige tilfeller.

Vår anbefaling er at du kontakter det aktuelle hjelpetilbudet direkte, og forhører hva de tenker om saken og veien videre.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.