Kan jeg ta Cymbalta, Lyrica, Lamictal, Ritalin og Seroquel?

Hei!
Dette handler ikke om rus, men om mulig risikabel medisinbruk.
Har kroniske, sterke smerter. Blir verre av fysisk aktivitet, som jeg egentlig trenger for å holde meg oppe mentalt. Mao.: Pest eller kolera? Har gitt opp proff «hjelp» og eksperimenterer derfor med medisiner alene. Greier ikke smertene lenger, blir tidvis suicidal av dem.

Nå tar jeg

60 mg Cymbalta
300 mg Lyrica
100 mg Lamictal
20-30 mg Ritalin
6,25-12,5 mg Seroquel

daglig, og innimellom
(fordelt på flere doser)

1200 mg Ibux
3 g Paracet
300 mg Tramadol

i tillegg (aldri mer enn en uke av gangen).

Tramadol utløser migrene når den «hoper seg opp» i kroppen, men jeg MÅ ha den når smertene fyrer som verst. Må opp i 150 mg for å få noen virkning.

I sommer har jeg også drukket 5–6–7 enheter alkohol nesten hver dag. Lyrica (ny for meg fra primo juni) har gjort meg helt angstfri for første gang, og det er fint å kunne skeie ut litt, uten en ulevelig hangover.

Drikker ganske lite ellers i året.

Føler meg bra nå, smertetrykket er lavt (for så vidt alltid bedre sommerstid) og jeg er jevnt «oppe» mentalt, tross mye alkohol osv.

Til orientering: Ritalin har hjulpet meg enormt. Fikk ADD-diagnosen veldig sent. Føles nesten som en liten rus å bli klar i toppen og få gjort ting – ikke sitte fast i eget hode, helt apatisk og forvirra. Men nettopp denne godfølelsen gjør meg litt skeptisk til medisinen: Den er liksom for god til å være sann.

Men: Er denne miksen uforsvarlig? Kan jeg ev. øke Lyrica og/eller Lamictal? Vet at Lyrica gikk fra A- til B-preparat nylig, og har faktisk kjent litt angst nå, etter flere uker uten den helsikes kloa i brystet. Kan dette være tilvenning (jeg har jo også drukket veldig mye).

Lamictal virker mot smertene, selv om de ikke har noen slik indikasjon. Straks jeg trapper ned (for ikke å ta to x et antiepileptikum), begynner de å fyre. Tenker faktisk på å øke dosen for å se om jeg kan bli enda mer smertefri.

Men føler at jeg propper i meg et helt apotek daglig nå, og lurer på om jeg bør kutte ut noe for å spare lever, nyrer eller hjerne.

Hilsen egenlegen

kvinne/jente |
54 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Skjønner at du tar dette på egen initiativ og at det derfor ikke er nærliggende å kontakte legen for å snakke om medisinene – men vi er dessverre ikke utdanna helsepersonell i RUSinfo, så vi kan ikke uttale oss om hvordan disse legemidlene interagerer med hverandre og hvilken dose som er forsvarlig eller ei.

Du kan selv gjøre en såkalt interaksjonsanalyse på Felleskatalogen, og på den måten se hvordan de ulike legemidlene påvirker hverandre – men den vil ikke si noe om dosering.

Siden det er snakk om legemidler, kan du ev. prøve å stille dette spørsmålet til Lommelegen. Du kan også kontakte Giftinformasjonen på telefonnummer 22 59 13 00 eller legevakta på 116 117 dersom du blir mer akutt redd for legemiddelbruken.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.