Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Blande GHB med andre rusmidler eller legemidler

GHB kan få en annen effekt hvis du tar det i kombinasjon med legemidler eller andre rusmidler. Les mer om de ulike kombinasjonene her

GHB & Alkohol

GHB og alkohol forsterker hverandres dempende virkning.  Dette kan føre til lavere pustefrekvens. Derfor kan små mengder GHB i kombinasjon med alkohol føre til alvorlige pusteproblemer som igjen kan være livstruende. Du kan havne i koma eller dø. Drikk derfor ikke alkohol verken før eller etter GHB-bruk.

 

GHB & Cannabis (hasj/marihuana)

Både cannabis og GHB har en dempende virkning på det sentrale nervesystemet, og forsterker hverandres virkning. Dette kan potensielt være farlig. Det er for øvrig lite kunnskap om spesifikke effekter og risikoer.

 

GHB  & Kokain

Fordi kokain har en stimulerende effekt, merker du mindre av den dempende virkningen av GHB. Derfor kan du risikere å ta for mye GHB. Hvis du fortsatt har mye GHB i kroppen når kokainrusen er over, kan du miste bevisstheten.

 

GHB & Amfetamin

Fordi amfetamin har en stimulerende effekt, merker du mindre av den dempende virkningen av GHB. Derfor kan du risikere å ta for mye GHB. Hvis du fortsatt har mye GHB i kroppen når amfetaminrusen er over, kan du miste bevisstheten.

 

GHB & MDMA/Ecstasy

Fordi MDMA/ecstasy har en stimulerende effekt, merker du mindre av den dempende virkningen av GHB. Derfor risikerer du å ta for mye GHB. Hvis du fortsatt har mye GHB i kroppen når MDMA/ecstasyrusen er over, kan du miste bevisstheten. GHB kan også forsterke de bevissthetsendrende/hallusinogene effektene av MDMA/ecstasy.

 

GHB & Fleinsopp

Det er lite kunnskap om spesifikke effekter og risikoer ved denne kombinasjonen, men begge stoffene kan i seg selv være skadelige. Ved blandingsbruk utsetter du deg alltid for uforutsigbare virkninger.

 

GHB & Benzodiazepiner

Både GHB og benzodiazepiner har en dempende virkning på det sentrale nervesystemet, og forsterker hverandres virkning. Dette kan være farlig. Derfor frarådes denne kombinasjonen.

 

GHB & ADHD-medisiner

GHB har en dempende virkning på det sentrale nervesystemet, mens ADHD-medisiner virker stimulerende. På grunn av motsatt virkning kan en kombinasjon føre til uforutsigbare effekter. Forskning på virkninger av GHB er fortsatt på et tidlig stadium, og det er foreløpig lite kunnskap om interaksjoner mellom GHB og ADHD-medisin. På grunn av mulige uforutsigbare negative effekter frarådes denne kombinasjonen.