Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har en bruker som snart har vært edru i to år – hvordan feire?

Hei, jobber som Miljøterapeut, og har en bruker som har vert alkoholiker i mange år, og prøvd mange ulike behandlinger. Bruker har nå snart vert edru i 2 år, og jeg er hans kontakt og ønsker å «gjøre noe»/feire han. Han har tidligere uttalt at han før har fått merker/mynter i tidligere opphold. Dette er det lengste han har vert edru, tror jeg. Men. Han har tidligere uttalt at det er problematisk å feire fordi det gjer nederlag/skuffelsen så stor dersom han skulle ha eit tilbakefall. Han er redd for å skuffe seg sjølv, familien og ansette. Han har hatt venner som tidligere ikke har turt å bli edru igjen etter ein slik skuffelse. Så hva gjør jeg? Bruker bor der jeg jobber og vi har ein god kontakt. Ønsker å vise han hvor stolt jeg er av han men samtidig redd for å gjøre feil.

kvinne/jente |
agder

  Rusinfo svarer:

Så fint at du vil gjøre litt stas på ham, når han nå snart har vært edru i to år. Da fortjener han jo en klapp på skulderen, og vel så det.

Akkurat hva du eventuelt skal gjøre, finnes det kanskje ikke et fasitsvar på – du kjenner ham jo tross alt best, og må følge magefølelsen. Men det trenger jo ikke nødvendigvis være snakk om noen storslått feiring, bare en hyggelig liten markering – f.eks. bare dere to, eller evt. noen få andre også, om du tror han ville vært komfortabel med dette. Lag f.eks. en litt ekstra god middag den dagen, kanskje en dessert – eller lignende. Gjør noe hyggelig sammen den dagen, noe han selv liker å gjøre. Kanskje kan du også skrive et koselig kort til ham der du får frem at du er stolt over hans veldig gode prestasjon, men der han samtidig forstår at du ikke ønsker å legge press på ham. Akkurat hvordan dagen markeres er nok ikke det aller viktigste – det som trolig betyr aller mest for ham, er at noen er der for ham, og viser ham støtte i den prosessen han gjennomgår.

Og hvis selv det er litt for mye for ham, så kan selv noen støttende og oppløftende ord være en fin måte å markere merkedagen på.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.