Er neuronten så ille og farlig som det skrives om rundt om kring?

Hei. To år nå har jeg hatt prikking og stikking i huden så å si over hele kroppen. Skjedde ganske brått..i forkant noen mnd før tok jeg AstraZeneca og så Moderna.. Var til nevrolog og trodde det kunne være rastløse ben..ble ikke gjort noe videre tester utenom det vanlige. Jeg gikk i 1,5 år uten noe hjelp..ble nesten sprø, og seint med å sovne..ble alltid tydelige når kroppen skulle slappe av..tv, søvn. Jobber så å si fult. I dette tidsrommet så hadde jeg en episode med trigiminus nevralgi helvete 1-3 ledd, varte tre dager. Fikk skrive ut neuronten 300mg x3, men tok knapt et brett. Tablettene ble liggende i skapet. I januar i år, 2023 så las jeg litt om symptomene mine ang prikking stikking og neuronten..trodde kansje det også kunne være en form for nevropati… jeg har også diabetes 2 i ca 10 år. Høyt blodtrykk, ca like lenge, kolesterol, ca 2 år, og reflux pga åpen lukkemuskel..hatt siden barndom. Vell, jeg testa ut neuronten to dager, ringte legekontor tredje dag og sa og spurte om det var ok.. fikk klar beskjed av fastlege «bra» så lenge det fungerer, og går fortsatt på dem. Gir meg litt frihet og kan slappe av og sove godt på natta.
Var til second opinion ang nevrolog og ba om å komme til Elverum fra Ahus. Legen sier at det jeg opplever/har/ plages med er ukjent for han.. tror heller det er rastløse ben og nevnte en medisin for parkinson også nevnt Lyrica..som kunne ha effekt.. jeg veit jo jeg allerede tar en medisin for bla. epilepsi.. Føler meg ikke avhengig foruten om å kunne slippe å kjenne på det 24/7.. men vil virkelig vite hva det er.. Frustrasjon. Kjæresten min sier jeg holder pusten/eller ikke puster for så å trekke pusten inn og puste normalt når jeg sover..men har selv merket dette for ti år siden..ikke sjekket. Har også hatt en tyngde i øvre del av brøstet, der det er vanskelig å trekke inn luft heeelt ned og blir stress..sjelden det skjer siste 25 år, men siste to mnd oftere. Sååå har jeg medarbeidere sagt jeg har blå lepper..jeg ser jo selv dem er grå toner i dem..ikke skjekket med lege dette heller. Har sjekket spo2 på jobb og er så å si normalt. Diabetesen min er stabil nå pga ozempic (brukt c 2 år, men begynte på oz.. etter prikking og stikking), blodtrykk ligger ganske stabilt på 119-135/75-90p70.
Er aktive, litt overvektig. 172 82 kg og går ned. Mye info. Mye indremedisin i know.. meeen det gjelder neuronten. Å ja, jeg har en fastlege som sa i januar i år at jeg er i overkant bekymret..(ca to uker etter oppstart av neuronten) ja, jeg begynte å gråte å sa at det er jeg egentlig ikke, men når tings skjer med kroppen min jeg kjenner på som ikke kan forklares er jeg selvsagt bekymret. Og jeg går muligens også inni en ny fase i livet overgangsalder..så ja der er forandringer.. Har tatt en årlig sjekk på blodprøver fordi jeg tar en del meldinger for å se om det er en mulighet for å kutte ned om resultatet er stabilt bra.. men vegrer meg for å ta kontakt om ting nevnt over..pust, brøst, lepper..
Ja, vet..bytt lege..men bor et sted jeg veit jeg ikke vil bli gammel, så vet ikke hvor jeg skal søke.. skal til nevrolog i Elverum nå til uka for en elektro nerve test..får se hva det blir til.. men er neuronten så ille og farlig som det skrives om rundt om kring… Er enig om at leger og legemiddel går hånd i hånd..vi kan ikke ha for friske mennesker så noen må gå på noe for at systemet skal fungere… ondskap..

kvinne/jente |
51 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Vi forstår din frustrasjon ved å ikke vite hva plagene dine kommer av.

Du skriver at du kvier deg for å ta opp noen ting med legen, men vi vil likevel anbefale deg å ta opp hele symptombildet ditt samlet. Det gir legen best mulighet til å få en klarhet i hva som kan være årsaken/årsakene til plagene dine, eller eventuelt henvise deg til riktig spesialist. Jo mer hen vet, jo bedre.

Hva gjelder Neurontin så har det mulige bivirkninger på lik linje som andre medisiner. Det er også blant de medisinene som kan være vanedannende. Det som betyr noe er likevel hvordan det virker for deg. Har du god effekt og lite bivirkninger er det flott. Har du plagsomme bivirkninger bør du ta det opp med lege så dere kan finne en bedre løsning.

Vi ønsker deg lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.