Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har en venninne som sliter med alkohol, hun tar ikke medisinen sin og mener det er bedre å drikke

Har en venninne som sliter med alkohol, hun går på antabust. Men velger droppe medisin i to uker, slik at hun kan drikke. Spurte henne om det ikke var bedre å ringe å få hjelp, men hun mener det er bedre å drikke. Hun deltok dritings i en venninnes begravelse. (Jentegjengen følte avsky for henne)

Hilsen bekymret vennine

kvinne/jente |
53 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Så bra at du bryr deg om venninnen din. Det virker som alkoholbruken går utover hennes livskvalitet, og vi forstår godt at du er bekymret.

Det vil nok være lurt å forsøke å snakke mer med henne om dette, for å høre litt mer om hvordan selv hun anser situasjonen. I en slik samtale bør du ikke prøve å overtale henne til noe som helst, men heller uttrykke at du er bekymret og forsøke å få henne til å reflektere rundt bruken og mulige alternativer.

Siden du nevner at venninnen din allerede har resept på Antabus, antar vi at alkoholbruken har vært problematisk over tid og at det er gode grunner for at hun får denne medisinen foreskrevet av lege. Du skriver at hun mener det er bedre å drikke enn å få hjelp, og dette kan tyde på at hun har et avhengighetsproblem.

Dessverre er det vanskelig å hjelpe noen med rusprobelmene deres hvis de ikke ønsker å motta hjelp, men det finnes egnede hjelpetiltak om hun er villig til å innrømme at bruken er problematisk. Siden hun ikke tar medisinen sin bør hun snakke med sin fastlege. Om hun ønsker hjelp er dette også et godt sted å begynne, siden fastlegen kan henvise henne videre til en passende behandling.

I vår artikkel «Hvordan snakke med noen om deres rusbruk» kan du finne noen generelle tips om hvordan du kan ta opp din bekymring. I en slik situasjon er viktig at du også prøver å ta vare på deg selv – for å gå rundt med bekymringer kan tross alt være en stor belastning. Her vil vi tipse om at det også finnes en rekke hjelpetilbud rettet mot pårørende.

Om du vil drøfte dette videre med oss må du gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.