Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Min mann vil heller røyke hasj enn å drikke alkohol

Min mann kommer fra en familie med rus (mor og far er aktive rusmisbrukere). Jeg vet at i hans ungdom/tidlig voksen, har han røyket mye hasj, men stoppet når vi ble sammen fordi jeg ikke liker det. Etter at vi ble sammen har han hatt ett økende alkoholforbruk, i perioder flere enheter daglig. Jeg vet at han heller ønsker å røyke hasj framfor og drikke alkohol, men respekterer at jeg ikke setter pris på det. Jeg har sagt til han at jeg ikke vil gå det steget å nekte ham det, men at jeg heller ikke kan si jeg synes det er greit da jeg prinsipielt er i mot rus (jeg har aldri prøvd narkotiske stoffer, røyker ikke og drikker kun et par enheter i løpet av ett år). Han mener det er bedre for helsen at han røyker framfor å drikke, at han har bedre kontroll når han røyker og at han får mindre tankekjør… jeg blir så usikker hva jeg skal si og tenke når det kommer til dette.. eneste forholdet jeg har til rus er det jeg har sett i yrket mitt som sykepleier av familier som har blitt ødelagte av overforbruk av ulike rusmidler…vi har også en datter på 2 år som jeg må ta hensyn til også…

kvinne/jente |
33 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som at du befinner deg i en fortvilende situasjon akkurat nå, og vi forstår godt at du føler deg rådvill. Mannen din sier det er bedre for ham å røyke hasj enn å drikke alkohol, samtidig som du er tydelig på hvordan du ønsker å ha det i tillegg til datteren deres som skal tas hensyn til.

Dessverre finnes det ikke noe fasitsvar her. Vi anbefaler deg å reflektere rundt hva som føles mest riktig for deg, og hva du er komfortabel med. Det kan være nyttig for deg å ha en støttespiller utenfra i denne prosessen, om det så er snakk om familie/venner, eller et Familievernkontor eller Barnevernet. Dette kan uansett være en god hjelp å ha i ryggen. PIO-senteret og NKS er også gode tilbud til deg som pårørende som du kan benytte deg av for å få råd og veiledning.

Se gjerne vår artikkel Jeg er partner til en som ruser seg for videre lesning. Du er også velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.