Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kunne ønske det fantes noen leger som kunne hjelpe meg med disse stoffene…

Hei!

Jeg har hatt det tungt siden jeg droppet ut av ungdomskolenskolen som 13-14-åring i 2005/2006, siden jeg som andre gutter seriøst HATET skolen. Var mye styr med systemet, BUP og psykiatri da jeg droppet ut – da dette tydeligvis «ikke var lov» og det var «meg det var noe galt med» (sludder!). Jeg fikk da nok av hele systemet og myndighetene som jeg i dag hater. Gidder ikke å oppsøke «hjelp» siden det bare gjør meg forbannet og mistenkeliggjort.

Jeg tilhører den mest forhatte gruppen i samfunnet siden jeg har feil politiske meninger og bryter loven ved medisinere med selv med «narkotika» til tider. I tillegg er jeg ufør.

Løsningen i mine tyngste periodene har vært ulike rusmidler, hovedsakelig cannabis men også diverse narkotiske tabletter samt psykedelika. Dette har reddet livet mitt.

Men disse substansene koster mye penger og det finnes ingen kvalitetskontroll. Drømmen min er å få utskrevet Rohypnol/flunitrazepam eller valium/diazepam til bruk i korte perioder når angsten og søvnproblemene er der. Jeg kjenner til avhengighetspotensialet, da jeg brant meg på det for ti år siden og var dårlig i et år etterpå. Dette vil ikke skje igjen!

Kunne ønske det fantes noen leger som kunne hjelpe meg med disse stoffene, men det føles håpløst å finne slike på grunn av moralisme og mistenksomhet. Hvordan finner jeg dem?

Har tidligere fått utskrevet cipralex/SSRI samt antipsykotika mot søvn, men dette er som gift å regne, og nærmest kriminelt å skrive ut til unge spør du meg.

Det eneste som fungerer i de tyngste periodene mine er ting fra det illegale markedet som cannabis, blåvalium, Rophypnol/flunitrazepam og Lyrica/pregabalin. Dette er stoffer som faktisk fungerer i motsetning til søppelet leger vanligvis skriver ut.

Kunne ønske det fantes leger som kunne skrive ut flunitrazepam og diazepam for meg, siden det er dette som hjelper de gangene jeg er seriøst nede og trenger ro, hvile og søvn. Men mitt inntrykk er at leger ser ned på «folk som meg» og aldri vil hjelpe meg med det jeg ønsker.

Det er synd, for jeg er egentlig en utrolig oppegående, fornuftig og intelligent person som alltid har blitt likt av alle. Jeg kan lett skaffe så mye dop jeg vil, men det koster penger. Utredninger orker jeg ikke tanken på å møte opp på.

Hva tenker dere? Dette ble langt, men håper på et seriøst svar tilbake, har hatt det forferdelig tøft den siste tiden. Skjønner at folk bare gir opp tanken på noen framtid, selv om de kommer fra oppegående familier og alt sånt. Takk.

mann/gutt |
32 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er vondt å høre at du har det vanskelig, og har hatt det i lang tid.

Vi anerkjenner at ulike rusmidler har hjulpet deg på mange måter, samtidig som det har hatt med seg noen utfordringer i forhold til kvalitetskontroll, økonomi og avhengighet. Det er uansett bra at du fant din måte å komme deg gjennom det du har stått i.

For å gå over til å svare på spørsmålet ditt er det fullt mulig å få skrevet ut både Valium (ikke blåvalium, men den varianten som har markedstillatelse i Norge) og Lyrica fra fastlegen. Rohypnol er også mulig å få skrevet ut, men dette må søkes spesielt om til legemiddelverket. Legen må selvsagt vurdere om det er medisinsk forsvarlig for deg å bruke disse medisinene og om de kan hjelpe deg med det du trenger hjelp til, men så lenge det er det kan legen skrive det ut.

Siden du er skeptisk til om akkurat du kan få skrevet ut medisinen, antar vi at årsaken til det er at du bruker rusmidler. Avhengighet og rusmiddelbruk er faktorer legen vil ta med i vurderingen når det gjelder om medisinen er medisinsk forsvarlig for deg å bruke. I noen tilfeller er det det, og i andre ikke. Dette er en vurdering legen må gjøre, og det er dessverre umulig for oss å vite hvordan din fastlege vil vurdere akkurat din situasjon. Vi tenker uansett at du bør bestille deg en time hos legen for å høre hva slags hjelp legen kan tilby deg.

Du skriver også at ditt inntrykk er at leger ser ned på «folk som deg». Vi vet ikke om dette bare er et generelt inntrykk, eller om det kommer fra dårlige erfaringer med legen din. Hvis det er det sistnevnte vil vi anbefale deg å bytte lege.

Håper du opplever at du fikk et seriøst svar, og at det var til hjelp.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.