Suicidal venninne som drikker, hva kan jeg gjøre?

Har en suicidal venninne som drikker over to sixpack med øl omtrent hver dag. Hun har mistet nesten alle venner, og har hatt flere alvorlige uhell i fylla. Har forsøkt å hjelpe, men hun blir rasende og avviser meg. Jeg er nå en fiende og trussel fordi jeg ikke vil kjøpe alkohol, eller støtte misbruket hennes. Bør jeg kontakte/sende bekymringsmelding til legen hennes? Er fryktelig bekymret.

annet |
33 år |
Viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er leit å høre at venninnen din strever med både rus og psykisk helse. Vi synes det er en god ide å sende en bekymringsmelding til fastlegen hennes. Legen plikter å følge opp din bekymring, men grunnet taushetsplikten, vil hen ikke kunne fortelle deg noe om dialogen mellom dem. Så hvis det ikke skjer noen endring, kan det skyldes at din venninne ikke vil ta i mot hjelp. Det er dessverre ikke uvanlig, og det er vanskelig å hjelpe noen som ikke vil ha hjelp.

Blir du på noe tidspunkt akutt bekymret for hennes liv bør du kontakte legevakt på tlf 116 117. Legevakten har i tillegg til vanlig medisinske behandlere et psykososialt team e.l. som skal følge opp bekymring knyttet til selvmordsfare. Noen legevakter har også ambulant team som kontakter mennesker som strever med rus og ikke er i stand til å ta vare på seg selv. Du kan jo ev. undersøke med din nærmeste legevakt og forhøre deg om hvilke tilbud de har.

Har du andre spørsmål, eller strever mye med bekymringer for din venninne, er du velkommen til å ta kontakt med oss igjen ved å sende inn spørsmål, ringe oss eller chatte med oss.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.