Har en venn som blir veldig fysisk når hun tar dop

Har en venn som blir veldig fysisk når hun tar dop, vet ikke hvilke. Hun blir fysisk mot barn. Hun slår,sparker og hiver de rundt. Det er pga. dopet. Hva kan jeg gjøre med dopet?

kvinne/jente |
14 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette høres ut som en vanskelig situasjon for deg å være i. Både fordi det er tungt å vite at en venn bruker noe som ikke er bra for henne, men også fordi at hun gjør ting som er dårlig for andre når hun bruker rusmidler. Vi forstår derfor godt at du ønsker å hjelpe til i denne situasjonen.

Akkurat som deg så vet heller ikke vi hvilken type rusmiddel din venn bruker. Men vi vet at det finnes rusmidler som i noen tilfeller kan bidra til økt aggresjon. Det er også slik at noen mennesker ikke tåler visse typer rusmidler så bra, og dermed ikke har kontroll på hva de gjør når de bruker det.

Din venn kan få hjelp til å takle rusproblemet sitt, men det er dessverre vanskelig for deg å kunne gjøre noe konkret med dette hvis det virker som at hun selv ikke vil ha hjelp. Vi anbefaler deg derfor sterkt å snakke med noen voksne du stoler på om dette. Det kan gjerne være en forelder eller foresatt, men det kan også være helsesykepleier, sosiallærer eller kontaktlærer på skolen. Du kan også gå til en helsestasjon for ungdom. Det din venn gjør er ikke ditt ansvar, og de voksne vil kunne hjelpe deg med hva som er best å gjøre slik at vennen din kan få hjelp.

Det er lurt å snakke med noen om dette snart slik at vennen din kan få hjelp så tidlig som mulig. Hvis hun fortsetter å utagere fysisk mot barn er det sannsynlig at hun havner i trøbbel hvis hun ikke får hjelp. Det kan også være at hun skader barna hun er fysisk i mot.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.