Vil slutte med kokain!

Vill slutte med kokain!
Prøver og holede meg unna alkoho og trekke meg litt vekk fra de andre som jeg gjør det med! Men når lørdagen kommer og jeg sitter hjemme så kommer angsten og da vill jeg bare ut! Noen tips til og greie og bare holde seg hjemme?

mann/gutt |
25 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Det er et godt spørsmål. Og her finnes nok ikke noe fasit. Men de som har lykkes med å endre rusmønster, har ofte fått det til ved å gjøre noe nytt og annerledes i de situasjoner der trangen til rus er sterk.

Eksempel: Hvis lysten på kokain skjer i sammenheng med alkohol og helg / festing, er det viktig å planlegge på forhånd hva som skal skje når helgen kommer. Å lage helt konkrete andre planer. Gjerne forpliktende planer sammen med folk som ikke bruker rusmidler, og som ikke har behov for festing. Det kan være aktiviteter som utelukker rus, for eksempel trening, turer o.l. En del får også hjelp gjennom å gå på møter i f.eks. NA. Det kan ofte være veldig nyttig med et slikt møte i dagene før helgen / fristelsene dukker opp. Det handler mye om helt konkrete forberedelser og planlegging.

Det er mange som får til endring selv, og det er fullt mulig å prøve. På våre sider finner du flere tips om hvordan du kan få til endring på egen hånd.

Hvis det viser seg at problemene blir så store at du trenger hjelp / behandling, kan du snakke med din fastlege. Ta gjerne kontakt for oss for en anonym samtale dersom du ønsker tips og veiledning vedrørende dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.