I hvor stor grad ødelegger Hiprex for amfetamin?

Hei,
Jeg går på Adderall 5 mg en gang om dagen for ADHD. Jeg sliter med mye urinveisinfeksjoner og har fått Hiprex av legen for å bruke forbyggende. Men når jeg gjør et interaksjonssøk på de to sammen så kommer det opp varsel om at Hiprex ødelegger virkningen av Amfetamin. Jeg bare lurer på i hvor stor grad den ødelegger? Tar den all effekt så mye at det ikke går an å ta de sammen?

kvinne/jente |
29 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med legen din. Det blir en type medisinsk rådgivning vi ikke egentlig kan gi. Hvis legen ikke føler seg tilstrekkelig kompetent til å svare på dette, kan dere evt. vurdere å kontakte produsenten(e) av medisinen(e) som kanskje kan svare mer utfyllende.

Men, vi kan kanskje prøve å si noe helt generelt om dette. Vi får like greit begynne med å si at vi ærlig talt ikke vet i hvor stor grad Hiprex reduserer amfetamin. Vårt inntrykk er at denne spesifikke kombinasjonen ikke er særlig grundig kartlagt. I praksis blir det gjerne et spørsmål om hvor stor mengde du bruker av medisinene, samt doseringsintervallet mellom de to. I interaksjonsanalysen du sikter til, kan du bl.a. lese dette:

Pasienten bør følges klinisk med tanke på nedsatt effekt av amfetamin og eventuelt med monitorereing av serumkonsentrasjonen av amfetamin.

Med andre ord blir dette strengt tatt et spørsmål om å prøve og feile, og rapportere tilbake til legen fortløpende. Om du opplever at du ikke får tilstrekkelig god virkning av ADHD-medisinen så lenge du bruker Hiprex, kan dere sammen vurdere en eventuell dosejustering i denne perioden.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.