Er veldig usikker på om jeg har blitt dopet

Jeg var på fest i går hos folk jeg er venner med, men var noen få jeg ikke viste hvem var. Jeg drakk litt og plutselig husker jeg veldig veldig lite, liksom veldig mye mindre enn jeg pleier hvis jeg har drukket mye (hadde ikke drukket mye). Jeg ble kjørt hjem etter vært men husker veldig lite der også og husker absolutt ingen ting fra rett før jeg skulle gå ut av bilen.. Er veldig usikker på om jeg har blitt dopet. Hva er tegn på at man har blitt det?

kvinne/jente |
19 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Det er ikke nødvendigvis så lett å skille på hvilke symptomer som skyldes en mulig neddoping, og hvilke symptomer som simpelthen skyldes at du hadde drukket mer enn du tålte den dagen (hvor godt man tåler alkohol kan variere ganske mye avhengig av dagsform m.m.). Stoffer som typisk forbindes med neddoping har ganske like symptomer som kraftig alkoholrus – f.eks. at du blir sløv, snøvler, opplever dårligere konsentrasjon og koordinasjon, at du har dårligere selvkontroll, at du sliter med å huske hele eller deler av kvelden i ettertid og lignende.

Derfor er det sånn at den eneste måten du kan vite om du har fått i deg noe annet enn alkohol, er ved å avlegge en urinprøve som tester for rusmidler. Dette bør gjøres så raskt som mulig, da en rekke stoffer har ganske kort påvisningstid i urin (noen ganger mindre enn et døgn, noen ganger kun noen få døgn). Du kan f.eks. ta kontakt med fastlege eller legevakt og høre om de har mulighet til å utføre slike prøver. Se gjerne også vår artikkel Narkotikatesting og urinprøver for videre lesning.

For øvrig kan det være greit å snakke med de vennene dine som var tilstede, og prøve å undersøke om de har sett, hørt eller opplevd noe mistenkelig. Ved mistanke kan du også vurdere om du vil anmelde dette til politiet. I fremtiden vil vi uansett oppfordre deg til å holde nøye oppsyn med drikken din, for å være på den sikre siden.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen.