Er det dødelig å ta 100 stk Ibux 600 mg å Quetiapine Accord 50 mg depot tabletter samtidig?

Er det dødelig å ta 100 stk Ibux 600 mg å Quetiapine Accord 50 mg depot tabletter samtidig? Hva blir konsekvensen?

mann/gutt |
39 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Hei,

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke er en akuttjeneste, og at det kan ta et par dager før du får svar på spørsmålet ditt.

Om du er redd for forgiftning, uansett av hva, ring Giftinformasjonen 22591300 alle dager, hele døgnet.

Dessverre kan vi ikke svare konkret hvor mye Ibux som er dødelig. Det er vanskelig å si noe om fordi ulike personer har ulik toleranse og reagerer ulikt. Ibux (ibuprofen) er i seg selv ikke et særlig giftig stoff, men kan likevel gi alvorlige bivirkninger.

Fra Felleskatalogen finner vi at alvorlige bivirkninger normalt øker på med økende inntak av tabletter. Vanlige bivirkninger er svimmelhet, kvalme, oppkast, diaré, trøtthet og hodepine. Videre kan det oppstå peptiske sår (sår på mage og tarmslimhinnen på grunn av for høyt syrenivå), perforasjoner (hull) og gastrointestinale (tarm) blødninger som kan være alvorlig, spesielt hos eldre. Du kan lese mer om forgiftning og overdosering av Ibux her

Overdosering av Quetiapin kan føre til CNS-depresjon (demping av kroppens sentrale nervesystem / kan bremse pust og hjerterytme), gi unormalt lavt blodtrykk og veldig store doser kan føre til respirasjonsdepresjon (en pusteforstyrrelse preget av langsom og ineffektiv pust), EKG-forandringer og kramper.

Som du ser kan bivirkningene være både ubehagelige og alvorlige og vi anbefaler kontakt med lege, legevakt på telefon 116 117 eller ambulanse 113.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.