Hva skjer hvis man tar 6 tabletter av Altermol på en gang?

Hva skjer hvis man tar 6 tabletter av Altermol på en gang?

kvinne/jente |
14 år |
Oslo

  Rusinfo svarer:

Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell, så det vi skriver er ikke helsefaglig veiledning, men kun informasjon. Vi råder deg til å snakke med legen din angående dosering og behov.

Altermol er et smertestillende legemiddel som inneholder paracetamol og kodein. For å finne ut hva som kan skje dersom man tar Altermol, må man derfor vite mer om både paracetamol og kodein. Paracetamol er et vanlig smertestillende legemiddel som brukes ved milde til moderate smerter. Kodein er et smertestillende legemiddel ved middels sterke smerter. Begge legemidlene kan være farlig ved for høye doser, særlig for barn og unge.

Hvordan Altermol påvirker kroppen avhenger både av hvor gammel du er og hvor mye du veier (større virkning til jo yngre du er og jo mindre du veier). Normal enkeltdose for ungdom i alderen 12-18 år er 15 mg pr. kg du veier. Det vil for eksempel si at dersom du veier 50 kg, vil normal enkeltdose være (15×50=750) 750 mg – altså 1,5 tabletter. All bruk over bruk bør avtales med lege.

Dersom du tar 6 tabletter Altermol vil du mest sannsynlig kjenne at smerter du kanskje har i kroppen, blir mindre. 6 tabletter Altermol er en høy dose og du kan derfor også oppleve å bli veldig trøtt, kvalm og uvel, svimmel og at du begynner å klø på kroppen og i ansiktet. Dette er vanlige bivirkninger etter en høy dose med smertestillende.

Det er viktig å være klar over at Altermol er mer giftig, dersom man tar for mye, for barn og ungdom enn det er for voksne personer. Det er også viktig at man unngår å blande Altermol med alkohol eller andre smertestillende tabletter, og unngår å bruke det dersom man har astma. Dette fordi Altermol kan påvirke lungene og pusten din. I tillegg kan man også bli avhengig av Altermol, dersom man tar for mye eller bruker det for lenge.

Dersom du ønsker mer informasjon kan du lese mer om smertestillende og Altermol nedenfor, under «Relatert innhold».

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.