Hva er mulighetene for å starte med foredrag for ungdom innen rus, og hva annet i såfall kan man gjøre?

Hei jeg og min kjæreste har vært rusmisbrukere i over 8 år men har nå startet på sluttfasen hvor vi nå har trappet ned mer og mer og nå er det mer rusfri en rus 👍.
Jeg vill gjerne ha noe å gjøre på fritiden og siden jeg er utdannet Barne og- Ungdomsarbeider og syntes ungdom er et viktig tema og vill gjerne starte med foredrag for ungdommer innen rus 😊.
Hva er mulighetene for dette og hva annet i såfall kan man gjøre ?
Hilsen kvinne, 30

(Spørsmålet er anonymisert. Red.)

kvinne/jente |
30 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Først og fremst: Utrolig bra jobba med å bli mer eller mindre rusfri! Sikkert mange verdifulle erfaringer du sitter på, som kan være til hjelp for ungdom.

Det fins mange forskjellige aktører som underviser om rus til ungdom. Ett alternativ er å kontakte lokale barne-, ungdoms- eller videregående skoler, og høre hvem de samarbeider med når det gjelder rus. En annen mulighet, er å søke etter ledige jobber på Finn.no eller NAV.no, og se om det er noen utlyste stillinger som erfaringskonsulent innenfor rus.

Hvis du jobber som barne- og ungdomsarbeider, kan du også ta kursing innenfor rus-arbeid – som f.eks. Kjentmann.

Lykke til!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen