Jeg er bekymret for en venn

Hei! Jeg er bekymret for en venn. Vedkommende har 50 tbl truxal 10 mg og 100 tbl Vallargan tilgjengelig. Han har noen ganger uttrykt at han vil ta livet sitt med disse tbl og alkohol. Er dette dødelig dose og bør jeg melde fra?

mann/gutt |
29 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Konkret hva som utgjør en potensielt livstruende dose eller kombinasjon, er dessverre en type brukerveiledning vi ikke gir. Dette er først og fremst for å unngå at noen leser dette svaret og bruker det som en guide til hvordan man kan ta livet sitt. Ofte vil det uansett også være et spørsmål om individuell toleranse.

Hva vi kan si, er at dersom du vet at vennen din har selvmordstanker, kanskje også er akutt suicidal, er det bedre å varsle nødetater en gang for mye. For eksempel kan du kontakte legevakt 116 117. Og, dersom vennen din selv ønsker det, så finnes det hjelp han kan oppsøke – du kan f.eks. tipse ham om denne artikkelen fra rådet for psykisk helse. Kanskje mottar han allerede psykisk helsehjelp (ettersom han jo får utskrevet bl.a. Truxal), men dersom han ikke føler at denne hjelpen fungerer tilstrekkelig godt, er det viktig at han sier fra om dette – slik at han forhåpentligvis kan få til et opplegg som er bedre tilpasset hans behov.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.