Har jeg blitt immun mot alkohol?

Hei jeg er 33 år og drikker sjelden 3-4 i året, men blir ikke full, kan fint drikke 2-3 liter vodka og merker ingen ting, er det noe galt med meg eller har jeg blitt immun mot alkohol? Har misbrukt mye hasj de siste 5 åra, det fungerer også veldig dårlig på meg nå, kan jeg ha ødelagt reseptorer i hjernen min?

mann/gutt |
33 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vi har ikke hørt at bruk av cannabis kan medføre skader på reseptorer som gjør at du ikke opplever effekt av ulike rusmidler. Men vi vet at det er vanlig å utvikle toleranse, det vil si at du blir påvirket ev rusmidler men at hjernen er nokså vant til denne påvirkningen og dermed ikke opplever det som så veldig annerledes (følelse av å være rusa).

Vi vet ikke om det er det som er tilfelle hos deg, vi synes det høres rart ut at du kan drikke såpass mye alkohol uten å merke noen effekt, særlig siden du drikker alkohol så sjeldent. Vi anbefaler deg å ta en prat med lege om du vil komme til bunns i dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.