Har CRP på over 200, kan det ha sammenheng med bruk av kokain?

Hei! Jeg har vært syk den siste tiden, og legene klarer ikke finne ut hva som er galt. Har en crp på over 200. Jeg har brukt litt kokain i et halvt år nå et par ganger i uken, kanskje. Når jeg har vært ute. Kan dette ha noen sammenheng? Finner ingen ting om det på nett, så det jeg egentlig lurer på er om lang bruk av kokain kan føre til veldig høy crp?

kvinne/jente |
21 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Her vil vi trekke frem denne studien, utført av dr. Arthur Siegel et al (2002), som bl.a. ser på hvordan personer med et høyt forbruk av kokain også typisk har en høyere CRP sammenlignet med mer sporadiske brukere. Han sier bl.a. dette:

«Elevated CRP levels could indicate that long-term use of the drug is triggering inflammation in the cardiovascular system

Selv om vi kanskje ikke har kompetanse til å bekrefte eller avkrefte denne påstanden, tenker vi likevel at det er noe å ta på alvor. Uansett anbefaler vi at du tar et lengre opphold fra kokain, og ser om symptomene dine bedrer seg. Hvis ikke, har du i det minste utelukket kokain som en mulig årsak til symptomene.

Du bør også snakke med lege om dine CRP-verdier uavhengig av om årsaken er kokain eller ikke.

Se gjerne vår guide Hjelp til å slutte med kokain, eller kontakt oss for en anonym samtale.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.