Er farlig å ta 7 eller 10 Paracet på 500mg?

Hei!
Jeg lurer på om det er farlig å ta 7 eller 10 Paracet på 500mg
Hva skal man gjøre om man får i seg så mye. Må man ha motgift.
Hilsen jente 15 år

kvinne/jente |
15 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Det anbefales ikke å ta så store mengder Paracet i løpet av et døgn og vi anbefaler deg å lese pakningsvedlegget nøye. En forgiftning av Paracet kan først gi symptomer 1-2 dager etter bruk og da kan det være for sent å behandle skadene effektivt. Alvorlige leverskader og andre organskader kan oppstå. Derfor er det viktig at det kun brukes anbefalt mengde ihht pakningsvedlegget i en kort periode. Ved behov for mer langvarig bruk skal det gjøres i samråd med legen.

Vi vet ikke grunnen til at du spør om du kan bruke en så høy dose Paracet, men vi vet at noen misbruker dette medikamentet. Er det slik at du bruker Paracet av andre grunner enn smerte, som f.eks psykisk ubehag anbefaler vi deg å oppsøke hjelp. Ta kontakt med en voksen du stoler på, helsesykepleier på skolen, Helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Du kan også ringe eller chatte med Kors På Halsen anonymt.

De fleste mennesker strever med problemer i løpet av livet, det hjelper og snakke om det med noen. Og husk – det er ingen skam å be om hjelp!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.